Ravage na ongeval met vrachtwagen

Ravage na ongeval met vrachtwagen

Vanmiddag is op de A4 een vrachtwagen na een aanrijding met een vangrail gekanteld en geheel op z’n kop op de lagergelegen rijbaan terecht gekomen. De chauffeur van het voertuig is ter controle naar een ziekenhuis overgebracht.

Rond twee uur ontvingen de hulpdiensten een melding over een ongeval met een vrachtauto waarbij deze over de vangrail was geslagen en waarbij vermoedelijk de chauffeur bekneld zou zitten.

Bij aankomst van de brandweer bleek dat andere automobilisten de bestuurder inmiddels uit zijn verwrongen cabine hadden bevrijd. De combinatie lag geheel ondersteboven op een naastgelegen rijbaan. De hevig geschrokken chauffeur is per ambulance voor nader onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd. Daar bleek dat hij geen letsel had opgelopen.

Door het ongeval dat plaatsvond op het zogenaamde weefvak tussen de A12 en A4 ontstond een stremming voor het overige verkeer. De rijbaan komende vanuit de Utrechtsebaan Den Haag richting Rijswijk werd voor alle verkeer afgesloten. Verkeer vanuit andere richtingen kon vanaf het Prins Clausplein, zij het met vertraging, doorrijden. Wel ontstond er in de loop van de middag een behoorlijke file vorming.

De vrachtwagencombinatie bestond uit twee zeecontainers met in iedere container ongeveer 16 ton aan linoleumrollen. Uit de brandstoftank lekte dieselolie. De brandweer heeft de circa 300 liter brandstof van de vrachtwagen direct overgepompt waarmee schade aan het milieu kon worden voorkomen. Tijdens het bergen van de cabine raakte deze door sluiting in brand. De brand kon doordat de brandweer blusmateriaal had klaarliggen direct worden geblust.

Verwacht wordt dat de berging, die door twee grote kranen wordt uitgevoerd, nog tot in de avond duurt. De brandweer verricht hierbij hand- en spandiensten. Naar de exacte oorzaak van het ongeval zal de politie een onderzoek instellen.