Ramkraak op winkel Vodafone Liesveld Vlaardingen (video)

Ramkraak op winkel Vodafone Liesveld Vlaardingen (video)

Op een winkel van de Vodafone aan het Liesveld in Vlaardingen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag om 04:00 uur een ramkraak plaatsgevonden. Bij de ramkraak werden onder andere telefoons ontvreemd, die vervolgens op de Waalstraat in Vlaardingen werden gedumpt. De ramkraak werd uitgevoerd met een personenauto. Deze werd eerder aan de Lemsterlandhoeve bij een inbraak gestolen. 

De politie heeft het vermoeden dat 3 lichtgetinte jongens achter deze kraak zitten. Het drietal ging er na de ramkraak vandoor op fietsen en verdwenen verschillende richtingen uit. Vanaf het Westnieuwland reed één van de daders de Markt op en twee reden via de Waalstraat door in de richting van de Heemraadstraat. Dit werd van afstand door agenten, die op de melding waren afgekomen, gezien. Op de Heemraadstraat splitsten de daders zich opnieuw op. Een reed de Heemraadstraat helemaal af en de ander reed linksaf de Van Riebeeckstraat in. Ondanks het feit dat er intensief naar de verdachten is gezocht, ook met een helikopter, wisten zij helaas alle drie te ontkomen. 

Op de plek van de ramkraak stelde de Forensische Opsporing een onderzoek in. Ook zijn er beelden veiliggesteld uit de wijde omgeving van het Liesveld. De politie is op zoek naar getuigen. Mogelijk dat mensen de ramkraak hebben zien gebeuren of dat iemand iets ongewoons is opgevallen in de uren voor de ramkraak. Maar het is ook mogelijk dat er getuigen zijn van de inbraak in de woning aan de Lemsterlandhoeve en/of van het meenemen van de auto. 

Maar de politie wil ook informatie over het volgende; rond 00.00 uur die nacht werd op de Reigerlaan (winkelcentrum Holierhoek) een groepje jongens gezien die daar fietsten. Zij reden via de Kraanvogellaan naar de Korhoenlaan. Deze jongens voldeden gedeeltelijk aan het signalement en daarom wil de politie ook daar meer informatie over hebben. 

Bent u getuige geweest of heeft u meer informatie over de ramkraak, de diefstal van de auto of het groepje van drie fietsers, neemt u dan contact op met de politie van de eenheid Rotterdam, via telefoonnummer 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.