Ramkraak op supermarkt Krimpen aan de IJssel (video)

Ramkraak op supermarkt Krimpen aan de IJssel (video)

De politie kreeg dinsdagavond een melding van een overval op een supermarkt aan het Raadhuisplein in Krimpen aan de IJssel. Er bleek dat een aantal daders hadden geprobeerd om met een personenauto de toegangsdeuren van de winkel te rammen.

De daders sloegen op de vlucht nadat hun actie niet het gewenste effect bleek te hebben. In de nabij gelegen Burgemeester Aalberslaan werd korte tijd later een brandend voertuig aangetroffen, de politie onderzoekt of het hier mogelijk om de vluchtwagen gaat. Tevens zette de politie een helikopter in om in de omgeving naar de daders te zoeken. 

In de tussentijd had de politie een groot plaats delict rond de winkel ingesteld. Dit bleek nodig omdat de politie een arrestatieteam had opgetrommeld om de winkel uit voorzorg te doorzoeken. Nadat het arrestatieteam de winkel had doorzocht en het pand had veiliggesteld konden de medewerkers die zichzelf in veiligheid hadden gebracht het pand verlaten. De verklaringen van het personeel zijn door de politie opgenomen.