ProRail zet ontspoorde locomotief terug op rails Albert Plesmanweg Rotterdam

ProRail zet ontspoorde locomotief terug op rails Albert Plesmanweg Rotterdam

Medewerkers van ProRail Incidentenbestrijding zijn zaterdagochtend druk doende geweest met een locomotief die vrijdagavond iets voor zeven uur ontspoorde op het Spooremplacement Waalhaven aan de Albert Plesmanweg.

Om iets na negen uur zaterdagmorgen is de hersporing gestart nadat er gisteravond al door incidentenbestrijders ter plaatse een plan van aanpak gemaakt is. Met de zogeheten bergingseenheid, een speciale vrachtwagen die op het spoor kan rijden, is een grote unit met hydraulisch gereedschap nabij de locomotief geplaatst. De ploegleider hield alles nauwlettend in de gaten en gaf hier en daar wat aanwijzingen. Met zwaar gereedschap werd de trein gelift en op zijn plaats geschoven, dit moet heel precies gebeuren. Toen de trein weer in het spoor stond werd er nog een controle uitgevoerd.

Voor zover bekend heeft het spoorverkeer op het emplacement weinig overlast ondervonden. Na twee uurtjes was de klus geklaard en zijn de incidentenbestrijders van ProRail weer inzetbaar gegaan voor de volgende klus.