ProRail heeft meer boetes uitgedeeld op en rond het spoor

ProRail heeft meer boetes uitgedeeld op en rond het spoor

De incidentbestrijders van spoorbeheerder ProRail hebben afgelopen jaar een recordaantal boetes uitgedeeld. In totaal schreven zij 1089 bonnen uit. Dat is een verdubbeling met het jaar 2016.

De bekeuringen werden vooral geschreven voor mensen die het rode licht bij een overgang negeerde. Ook werden bekeuringen geschreven voor zogenoemde "spoorlopers". ProRail heeft afgelopen jaar vors ingezet op de aanpak van overlast rond het spoor om zo onveilige situaties en vertragingen te voorkomen. ProRail hoopt door deze inzet dat het preventieve werking gaat hebben.

ProRail heeft 150 incidentbestrijders in dienst. De incidentbestrijders zijn verdeeld over verschillende regio's in Nederland. Zo ook in Rotterdam. Vorig jaar heeft de afdeling incidentbestrijding van ProRail ook hun intrek genomen in een brandweerkazerne in de Rotterdamse haven. Zo kunnen zij snel bij incidenten in dit gebied aanwezig zijn.

Naast dat de medewerkers van de incidentbestrijding opgeroepen worden voor incidenten op en langs het spoor, surveilleren zij dus ook rond het spoor en overgangen. De incidentbestrijders zijn ook beëdigd als BOA.