Project F-feestje op Stadhuisplein Rotterdam (video)

Project F-feestje op Stadhuisplein Rotterdam (video)

Op het Stadhuisplein in Rotterdam zijn zondagmiddag rond de 1000 supporters van Feyenoord bij elkaar gekomen voor een zogenaamd "Project F-feest". Dit feest was een reactie op de staking van politiemedewerkers, waardoor op last van burgemeester Aboutaleb de wedstrijd tegen Vitesse niet door kon gaan.

Een groep Feyenoord fans had afgelopen dagen via social media opgeroepen om zondagmiddag bij elkaar te komen op het Stadhuisplein om daar onder het genot van een biertje hun ongenoegen te uiten over het niet doorgaan van de wedstrijd. Op twitter grapte supporters dat de politie nu alsnog aan het werk moest. Dit klopte ook wel, want de politie was in grote aantallen aanwezig in het Rotterdamse centrum. De politie wist verder te melden dat hun aanwezigheid alleen was vanwege de grote hoeveelheid mensen en dat het verder rustig bleef in het centrum.

Aanhoudingen
Aan het einde van de middag was er toch een kleine groep die de confrontatie zocht met de politie. Van deze groep zijn een tiental personen aangehouden in verband met belediging en het niet kunnen tonen van legitimatie.