Problemen op de weg en vliegveld door hevige sneeuwval

Problemen op de weg en vliegveld door hevige sneeuwval

Door de hevige sneeuwval zondag in Nederland zijn er problemen op de weg ontstaan. Ook het vliegveld Rotterdam The Hague Airport heeft last van de sneeuw. De hoofdrijbanen van de A16 werden zondagmiddag in beide richtingen afgesloten tussen het knooppunt Ridderster en Terbregseplein. 

Door de sneeuw konden vrachtwagens niet meer de brug op komen en waren er aanrijdingen ontstaan. Ook kwamen een aantal automobilisten met pech te staan. Rijkswaterstaat besloot daarom de hoofdrijbanen af te sluiten.

Op de Abram van Rijckevorselweg in Capelle aan den IJssel gingen een aantal automobilisten glijden met hun auto en kwamen vast te zitten in de sneeuw. Op de A15 ter hoogte van Gorinchem slipten een aantal auto's en kwamen tot stilstand tegen de vangrail.

Vliegveld Rotterdam The Hague Airport heeft te maken met grote vertragingen. Aantal binnenkomende vluchten zijn uitgeweken naar andere vliegvelden. De vluchten die nog moeten vertrekken hebben te maken met urenlange vertragingen. Men probeert met bussen de reizigers naar andere vliegvelden te krijgen om vanaf daar alsnog te vertrekken. De brandweer van Rotterdam The Hague Airport is druk in de weer om met de sneeuwschuivers de baan weer beschikbaar te krijgen.

Naast dat voetbalwedstrijden niet doorgaan zijn ook evenementen in Nederland afgelast. Zo ook de Bruggenloop in Rotterdam.

Ondanks de ellende op de weg geeft de sneeuw natuurlijk ook wel een leuk beeld. En hebben vooral kinderen plezier in het gooien van sneeuwballen of het maken van een sneeuwpop.