Preventief fouilleren tijdens KNVB-bekerfinale

Preventief fouilleren tijdens KNVB-bekerfinale

Zondag 24 april speelt Feyenoord de finale voor de KNVB Beker tegen FC Utrecht. Wanneer Feyenoord wint mogen ze de beker op maandag 25 april om 11.30 uur op de Coolsingel aan de fans laten zien. Voor een veilig en feestelijk verloop van de finale en huldiging zijn de afgelopen weken vele voorbereidingen getroffen. Voor bezoekers zijn er nog praktische tips en informatie.

Bekerfinale
Tijdens de wedstrijd kunnen supporters op het Stadhuisplein de wedstrijd op televisies bekijken. De horecagelegenheden sluiten vanaf 23.00 uur. Na de wedstrijd zijn er geen speciale activiteiten in het centrum van Rotterdam.

Bereikbaarheid Centrum bij mogelijke huldiging
De Coolsingel is maandag 25 april van 10.00 uur tot ca. 14.00 uur afgesloten voor verkeer. Rondom het Stadhuis en omgeving Coolsingel zijn verkeersbeperkende maatregelen van kracht. Deze worden op de gebruikelijke wijze aangegeven. De metro stopt niet bij de halte Stadhuis en ook de trams rijden niet over de Coolsingel. Omleidingsroutes zijn bij de halte aangegeven. We adviseren bezoekers om met het openbaar vervoer te komen.

Preventief fouilleren en controles tassen en rugzakken
Ook op maandagochtend 25 april kunnen bezoekers preventief gefouilleerd worden. Dit is één van de veiligheidsmaatregelen die de gemeente Rotterdam, politie en het openbaar ministerie hebben genomen. Extra aandacht is er ook voor tassen en rugzakken. Het kan dat de politie deze zal controleren. Om de toegang tot de Coolsingel zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het advies om geen of zo min mogelijk rugzakken mee te nemen.

Daarnaast gelden de volgende spelregels op het terrein:
•Geen vuurwerk/fakkels
•Geen alcohol
De gemeente Rotterdam en partners doen er alles aan om het goed te laten verlopen. Zij zijn er klaar voor, het is nu aan de spelers en het legioen!