Preventief fouilleeractie tijdens danceparade

Preventief fouilleeractie tijdens danceparade

Er zijn in deze zomer diverse evenementen in de regio Rotterdam-Rijnmond, voornamelijk in het centrum van Rotterdam. De politie gaat er deze komende zomer vanuit dat de feesten positief en gezellig zullen verlopen. Agenten zullen echter tijdens deze grootschalige evenementen actief en daadkrachtig optreden tegen overlast en overtredingen.

In het kader daarvan zal ook het instrument 'preventief fouilleren' op onverwachte momenten en locaties worden gehanteerd. Zo ook tijdens het komende evenement van aanstaand weekend; de Dance Parade. Er zal ook worden gelet op het gebruik van alcohol. Het drinken van alcohol is alleen toegestaan in de daarvoor aangewezen gebieden, zoals op terrassen van cafés. Wanneer mensen op straat alcohol drinken of geopende verpakkingen met alcoholhoudende drank bij zich dragen, lopen zij het risico een bekeuring te krijgen. Daarnaast zal er actief worden opgetreden tegen wildplassers. Dit mede na verzoeken van mensen die in de omgeving wonen of werken. Overtredingen zullen worden beboet.

De gemeente heeft zorggedragen voor extra toiletvoorzieningen. De politie adviseert om voor een goede doorstroming van het verkeer, gebruik te maken van het openbaar vervoer en om de websites van de organisaties in de gaten te houden.