Politiemacht bij anti-Wilders demonstratie

Politiemacht bij anti-Wilders demonstratie

De demonstratie tegen Geert Wilders en zijn PVV in Waddinxveen is maandagavond rustig verlopen. Ongeveer twintig demonstranten brachten met veel lawaai anti-Wildersleuzen ten gehore in een met hekken omringd vak. De politie was in grote getale aanwezig.

Geert Wilders was in Waddinxveen in verband met zijn politieke tournee. Door heel het land geeft hij informatiebijeenkomsten om met zijn achterban in contact te komen. Ongeveer vijftig mensen hadden zich maandagavond in zalencentrum Het Trefpunt verzameld. De politie liet niets aan het toeval over en plaatste dranghekken op de Stationsstraat om alles in goede banen te leiden. Ook was er politie te paard en stonden er enkele busjes van de ME klaar.

Bezoekers die de zaal binnengingen werd om legitimatie gevraagd en hun tassen werden gecontroleerd. Demonstranten van de Antifascistische Actiegroep (AFA), Anarchistische Antideportatie Groep Utrecht (AAGU) en andere sympathisanten mochten niet in de buurt van het gebouw staan. De kleine groep demonstranten scandeert leuzen als: "Stop de tsunami van Verwildering" en "Fascisme is een misdaad". Dit werd beantwoord met boegeroep van Wilders-aanhangers en de massaal aanwezige jeugd die hoopte op wat actie.

Het protest bleef zonder incidenten, maar werd wel grimmiger naarmate de avond vorderde. De demonstranten kregen woorden als "landverraders" en "zielepoten" naar hun hoofd geslingerd en de politie moest een afscheiding vormen om zo de menigte te scheiden van de protestgroep. Rond 20.30 uur voerde de politie de demonstranten weg.