Politiehond grijpt indringer onder bed Siciliëboulevard Rotterdam

Politiehond grijpt indringer onder bed Siciliëboulevard Rotterdam

Dinsdag 16 januari hielden agenten een inbreker aan op de Siciliëboulevard in Nesselande. De man had zich in een huis verstopt onder de lattenbodem van een bed. De politiehond ging recht op zijn doel af en greep de indringer. 

Dinsdagmiddag omstreeks 16.50 uur kwam een melding van vernieling op de Siciliëboulevard. Het bleek te gaan om een ingegooide ruit van een woning. De inbreker was inmiddels naar binnen geklommen. De agenten zagen de man lopen in het donkere huis, en riepen er een hondenman bij. Nadat het raam iets groter was gemaakt zodat politiehond Toy met zijn geleider naar binnen kon, begon de zoektocht naar de inbreker. In de slaapkamer bij een bedbank bleef de hond aanslaan. 

Zijn baas tilde het matras op en daar lag de inbreker. Verstopt onder de lattenbodem. De hondengeleider vroeg de man er onder vandaan te komen, wat hij weigerde. Na nog een waarschuwing werd de hond daadwerkelijk ingezet en beet hij in de onderarm van de verdachte. Hierop is hij aangehouden voor woninginbraak. De man was behoorlijk in de war, want hij gooide volgens de melder een plantenbak tegen de ruit van de voordeur en smeet zijn helm, telefoon en motor op de grond. Helm en motor bleken overigens gestolen. Daarbij blies hij ook nog 725 ug/l.