Politiebewaking bij huis mishandelaar in Spijkenisse

Politiebewaking bij huis mishandelaar in Spijkenisse

Bij de woning van één van de verdachte van de mishandeling van het "kopschop" filmpje is permanent politiebewaking ingesteld. De familie van de verdachte is ondergedoken. Het filmpje leidde vandaag tot een gespannen sfeer in de wijk de Akkers in Spijkenisse. Passanten en buurtbewoners moeten zich op straat legitimeren aldus RTV-Rijnmond.

De politie is veel en opvallend aanwezig in de wijk. Eén van de verdachten die vrijdag de 14-jarige Tommy in elkaar sloeg en schopte, publiceerde maandagavond zelf zijn woonadres op social media. "Iedereen bedreigt me, maar niemand doet iets dus hierbij mijn adres", schreef hij. Het bericht op social media is inmiddels verwijderd.

Het bericht was een reactie op dreigementen om de groep een lesje te leren uit wraak voor het in elkaar slaan van het 14-jarige slachtoffer. Ook de adressen van de andere verdachten zouden op social media circuleren. Voor de mishandeling zijn vijf verdachte opgepakt. Een deel van hen meldde zich zelf op het politiebureau. 

De verdachten zaten op het Penta College en waren lid van een voetbalvereniging in Spijkenisse. Beide organisaties hebben de verdachten inmiddels op non-actief gezet. 

Inwoners van de wijk Waterland zijn dinsdag een kaartenactie begonnen voor de 14-jarige jongen. Met deze actie willen zij hem een hart onder riem steken. Inmiddels komen de kaarten niet alleen uit Waterland of Spijkenisse maar ook uit de wijde omtrek. Een kaart kan gestuurd worden naar;
Stichting Waterland Spijkenisse
t.a.v. Tommy
Vlinderveen 515
3205 EG Spijkenisse