Politieberichten

Politieberichten

Nieuws

Man trekt vuurwapen in metro

Rotterdam - Een nog onbekende man heeft donderdag aan het begin van de avond een vuurwapen getrokken in de Rotterdamse metro. Dit gebeurde tussen de stations Gerdesiaweg en Voorschoterlaan. Waarom de man een wapen trok was donderdagavond nog onbekend.

Ooggetuigen meldden dat verschillende passagiers naar voren renden om de bestuurder te waarschuwen. Vervolgens werd de metro bij station Voorschoterlaan door de bestuurder stilgezet. De man zou passagiers hebben bedreigd. Omstanders gaven de politie een signalement ,waarna de man met de vrouw konden worden aangehouden bij metrohalte Voorschoterlaan. De passagiers moesten van de politie één voor één naar buiten.

Bij zijn arrestatie werd geen vuurwapen gevonden. De metro’s werden daarom rond 19.00 uur stilgezet om het wapen te kunnen zoeken op de rails. Enkele mensen werden onwel, omdat het in de metrobuis zeer warm was. (Bron RTV Rijnmond)

Politie op zoek naar eigenaar fors geldbedrag

Schoonhoven - De politie is op zoek naar de eerlijke verliezer van een aanzienlijk geldbedrag. Recent werd het geld gevonden in de Krimpenerwaard, echter niemand heeft zich nog gemeld. De eigenaar van het geld kan zich melden aan het politiebureau in Schoonhoven, G.J. van Heuven Goedhartweg 2, of via telefoonnummer 0900–8844.

Onderzoek naar overval

Rotterdam - De recherche van politiedistrict West onderzoekt een overval op een horecagelegenheid aan de Abtsweg. In de nacht van donderdag op vrijdag kwamen drie personen met messen na sluitingstijd de zaak binnen. Zij eisten rond 01.30 uur geld van de eigenaar. Deze wilde dit in eerste instantie niet geven waarna hij in zijn hand gestoken werd. Korte tijd later gingen de verdachten er met een onbekend geldbedrag vandoor. De 54-jarige Rotterdamse eigenaar is ter behandeling van zijn wond naar het EMC overgebracht.

Signalementen:
Dader 1: Een man van ongeveer 1.85 lang met een lichtgetinte huid en bruine ogen. Hij was geheel in het zwart gekleed, had een witte sjaal voor zijn mond en neus. Daarnaast had hij een capuchon op en droeg hij handschoenen.
Dader 2 en 3: Mannen van tussen de 1.70 en 1.75 lang. Zij droegen beide identieke witte maskers en ook zij hadden een capuchon op en handschoenen aan.

Bent u getuige geweest van deze overval? Of heeft u informatie over mogelijke daders? Neemt u dan contact op met de politie Rotterdam-Rijnmond, recherche district West via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem.

Drie mannen nemen onbekend geldbedrag mee

Rotterdam - Drie onbekende mannen stapten woensdagavond, omstreeks 18.30 uur, een supermarkt aan de Argonautenweg binnen.  In het kantoor bedreigden ze personeelsleden met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Ze gingen er met enige honderden euro's vandoor. De recherche van het district Noord stelt een onderzoek in naar de daders.

Zwaargewond na val van balkon

Rotterdam - Een 1,5 jaar oud meisje is woensdagavond zwaargewond geraakt nadat zij van het balkon van haar ouderlijk huis viel. Iets voor 20.00 uur viel de peuter van de derde verdieping van een huis aan de Wolphaertsbocht. Het meisje werd in kritieke toestand met haar ouders naar het Erasmus medisch centrum gebracht. Donderdagochtend was haar toestand nog altijd 'zeer zorgelijk'. De politie is direct begonnen aan een buurtonderzoek om zo de toedracht van het ongeval vast te kunnen stellen. Er wordt niet uitgegaan van een misdrijf.

Examenfraudeurs VCA-certificaten opgepakt

Rotterdam - De Regionale recherchedienst van de politie Rotterdam-Rijnmond heeft acht personen aangehouden die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij een grootscheepse examenfraude. Door deze fraude hebben mogelijk honderden mensen ten onrechte een Veiligheids Checklist Aannemers (VCA)-certificaat gekregen. De VCA-certificaten en bijbehorende veiligheidspas zijn op veel bouwplaatsen een vereiste om er te mogen werken.

Op 26 augustus deed de politie een inval bij het examenbureau in Dordrecht waar op dat moment een VCA-examen werd afgenomen. Zeven personen werden hierbij aangehouden, waaronder een medewerker van het examenbureau. De eigenaar-directeur van het examenbureau werd twee dagen later aangehouden. De via een tussenpersoon aangeleverde kandidaten, veelal afkomstig van uitzendbureaus, deden weliswaar examen maar waren niet geoefend om met goed gevolg het examen te kunnen voltooien. Ook deden kandidaten examen in een taal die zij niet machtig waren. De uitslagen werden achteraf gemanipuleerd waardoor de kandidaat alsnog het benodigde VCA-certificaat en de bijbehorende veiligheidspas verkreeg.

Sinds de inval is een eerste inventarisatie gemaakt van de mogelijke aantallen mensen die een vals certificaat hebben. In de afgelopen weken is al een aantal afnemers van valse certificaten gehoord. Onder de medewerkers van de uitzendbureaus bevonden zich Polen, Portugezen en Turken, maar er zijn ook Nederlanders die rondlopen met een valse veiligheidspas. Overigens zijn er ook mensen die bij het bewuste bureau wél een regulier examen hebben afgelegd.

Van de aangehouden personen zijn er drie, de 47-jarige uit Dordrecht afkomstige eigenaar van het bureau, een 30-jarige medewerker uit Rotterdam, en een 28-jarige tussenpersoon uit Rotterdam, enige tijd in verzekering gezeten. De andere vijf zijn na verhoor heengezonden maar zijn nog wel verdachte. Het examenbureau is door de controlerende instanties per direct geschorst.