Politie zoekt vrijwilligers

Politie zoekt vrijwilligers

In Rotterdam zijn vrijdagmorgen op diverse plaatsen sleutelhangers en kaartjes uitgedeeld om potentiële politievrijwilligers te werven voor District-Oost. De studenten van de Politie-academie gevestigd aan de Koperstraat deelden de sleutelhangers en flyers uit aan de reizigers van de Metro. Dit gebeurde op de diverse grotere Metro Stations in Rotterdam.

De doel van deze actie is om het gat op te vullen met mensen die zich graag willen inzetten in hun eigen regio gebied. Ben je geïnteresseerd dan start de politie een opleiding voor jou startende met een introductieweek en een 4weekse dagopleiding. Mits je goedgekeurd ben aan de gestelde eisen voldoet zal dit alles in werking gaan en zal de politie contact opnemen met je werkgever.

Als politievrijwilliger doe je toezicht houden, hulp verlenen waar nodig is, assisteren bij alcohol- en verkeerscontroles. Maar ook tijdens evenementen kan je in uniform ingezet worden. Een politievrijwilliger voert zijn werk uit samen met zijn beroepscollega’s van het wijkteam.

De politie hoopt met de actie van vanmorgen dat er zich een aantal vrijwilligers zullen aanmelden en vervolgens met succes aan de opleiding zullen beginnen. De coördinator van de campagne John van den Heerink sprak van een geslaagde campagne, omdat er toch veel mensen enthousiast waren.