Politie zoekt verdachten van poging doodslag in café Pretorialaan Rotterdam

Politie zoekt verdachten van poging doodslag in café Pretorialaan Rotterdam

De politie is nog op zoek naar twee verdachten die betrokken zijn geweest bij een schiet- en steekincident op maandag 1 juni 2015 in een horecagelegenheid aan de Pretorialaan in Rotterdam-Zuid. Drie mannen (twee 40-jarige mannen en man van 23 jaar, allen afkomstig uit Albanië) raakten hierbij gewond.

Op maandag 1 juni 2015 rond 23.00 uur ontstond er in café De Markt een onenigheid tussen verschillende personen. Twee van de mannen raakten gewond aan een hand en een arm en renden na het incident weg. Zij werden in de directe omgeving van het café aangehouden. De derde man raakte zwaarder gewond, hij had een schotwond in zijn gezicht en een steekwond in zijn buik, maar was wel aanspreekbaar. Hij werd de volgende dag aangehouden, maar is later weer heengezonden. De twee verdachten zitten nog steeds vast en worden verdacht van poging moord dan wel doodslag. Tegen hen is inmiddels 3 en 6 jaar gevangenisstraf geëist.

De ruzie is vermoedelijk begonnen in een andere horecagelegenheid in de omgeving en is ontstaan tussen de een van de verdachten en de zoon van het slachtoffer. Waar de ruzie over ging is nog onbekend. Van het incident zijn camerabeelden beschikbaar. De politie is nog steeds opzoek naar de dader van het schietincident en een dader die gestoken heeft. Van deze twee mannen is de identiteit onbekend.

Signalement verdachte 1 (schutter): wordt door een verdachte ‘Granit’ genoemd
- 30 – 35 jaar
- 1.75 – 1.80 lang
- Opvallend donker vest met capuchon met op linkerborst een soort witte doodskop

Signalement verdachte 2 (steker): wordt door zoon slachtoffer ‘Ardit Rudi’ genoemd
- 18 – 20 jaar
- 1.80 – 1.85 lang
- Donkere jas met blauwe spijkerbroek

Informatie
Heeft u informatie over het incident of (her)kent u de verdachten? Neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.