Politie zoekt getuigen na laffe woningoverval Laan van Spaland Schiedam

Politie zoekt getuigen na laffe woningoverval Laan van Spaland Schiedam


Bij een laffe beroving in een woning aan de Laan van Spaland is vrijdagavond een hoogbejaarde man lichtgewond geraakt. De daders zijn nog voortvluchtig. Rond half zeven drongen twee mannen de woning van de 87-jarige bewoner binnen. Onder bedreiging van steekwapens hielden ze hem in bedwang. Het tweetal ging er niet veel later vandoor met een nog onbekende buit. De 81-jarige echtgenote van de man was ook in de woning. Zij bleef ongedeerd.

De politie heeft een omvangrijk onderzoek ingesteld om te achterhalen welke personen er achter deze beroving zitten. Hierbij wordt alles op alles gezet om de laffe daders te achterhalen. Het gaat om twee mannen. Eén van het droeg een capuchon, is ongeveer 1.70 lang en wordt tussen de 20 en 25 jr geschat. Hij droeg een donkere broek en een zwarte jas. De ander had tijdens de beroving een opvallende gezichtsversiering in de vorm van verticale gekleurde strepen (onder andere rood, groen en blauw) over zijn gezicht. Wordt ongeveer 18 jaar geschat. Hij had een smaller gezicht dan dader één. Hij droeg een donkere jas en een muts tijdens de beroving.

Getuigenoproep
Heeft u informatie over deze overval? Weet u wie de daders zijn? Neemt u dan zo snel mogelijk contact op met de politie. Dit kan via 0900-8844. Wilt u niet dat de daders weten dat u de politie gewaarschuwd omdat u hen bijvoorbeeld persoonlijk kent? Dan kunt u ook anoniem uw tip delen via 0800-7000.