Politie zoekt getuigen en informatie

Politie zoekt getuigen en informatie

In het winkelcentrum Waterland aan de Vlinderveen heeft zondagavond 5 oktober jl., tussen 20.30 uur en 21.00 uur, als gevolg van brandstichting, een grote uitslaande brand gewoed in het winkelcentrum Waterland. Door het vuur zijn onder andere de C 1000, Kruidvat, Primera, Pet’s Place, een Chinees restaurant, snackbar Verhage en een tandartspraktijk in de as gelegd.

Ook de sporthal, met de daarbij behorende biljartvereniging, moeten als verloren beschouwd worden. Uit voorzorg werden 80 bewoners geëvacueerd uit de omliggende woningen. De huizen bleven door het optreden van de brandweer gespaard en de volgende dag kon iedereen weer veilig terugkeren.

Door de politie Rotterdam-Rijnmond is een team samengesteld dat onderzoek doet naar de brandstichting. Het team zit echter nog met enkele onbeantwoorde vragen. Zo wil men graag in contact komen met een onbekende vrouw met kinderwagen en een man gekleed in een gestreepte trui, rijdend op een “oma” fiets. Zij waren kort voor het uitbreken van de brand in de buurt van het winkelcentrum. Tevens is het team op zoek naar een man van ongeveer 60 jaar die in de omgeving van de brand liep met zijn hond, een zwart/witte terriër.

Getuigen of mensen die over informatie beschikken worden dringend verzocht te bellen met de Politie Rotterdam–Rijnmond via nummer 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.