Politie zet jongeren in het zonnetje

Politie zet jongeren in het zonnetje

Vandaag hebben buurtagent Rien Pauli en een vertegenwoordiger van het Zwijndrechtse Wijkplatform-Noord, 5 Zwijndrechtse jongeren in het zonnetje gezet. Eén van hen was getuige van een inbraak in een cafetaria aan de Van Goghstraat op 8 juni j.l.

Deze 16-jarige getuige uit Zwijndrecht sprak daarop vier andere in de buurt zijnde jongeren aan om in actie te komen. Deze vier aarzelden geen moment en hielden de verdachte van de inbraak aan. Om hem in bedwang te houden, bonden ze de handen van de man vast. De verdachte zou de vier jongens ook nog geld geboden hebben om hem te laten gaan, maar daar gingen ze niet op in. De man werd vervolgens ongedeerd aan de politie overgedragen. De verdachte was een 23-jarige man uit Rotterdam. De vier jongeren variëren in leeftijd van 17 tot 20 jaar en komen allen uit Zwijndrecht.

De politie in Zwijndrecht is niet alleen blij met de hulp bij de aanhouding, maar vooral om het feit dat de jongeren zich betrokken bij de wijk tonen. Voorheen kwamen de vier bij de politie nog wel eens in beeld. Het feit dat ze zich nu al jaren positief opstellen en met de aanhouding hun wijk veiliger maken, ziet de politie als een mooie ontwikkeling in de maatschappij. Het geeft aan dat het voortdurend contact tussen vooral de buurtagent en de jeugd positieve gevolgen heeft.