Politie vindt grote hoeveelheid hasj in kelderbox Rotterdam

Politie vindt grote hoeveelheid hasj in kelderbox Rotterdam

Tijdens een controle in een appartementencomplex aan de Pompenburg in Rotterdam heeft de politie maandagochtend 16 april een grote hoeveelheid drugs aangetroffen.

Rond 10:45 uur werden in het complex 60 zakjes met wit poeder, waar men vanuit gaat dat het cocaïne is en 36 dozen met plakken hasj aangetroffen. Verder werd in het pand een doos met daarin 50.000 euro aangetroffen. De 40-jarige bewoner van het pand is aangehouden.

De politie was in het complex bezig met een controle op illegale bewoning toen twee heren nogal opvielen door hun gedrag. Door de nogal verschillende verklaringen van de heren besloot de politie het onderzoek uit te breiden. In de auto van de 40-jarige bewoner werd vervolgens de 60 zakjes met wit poeder aangetroffen. De 48-jarige man die ook werd aangetroffen bleek 1100 euro op zak te hebben. De man is hierop ook aangehouden op verdenking van witwassen. Deze man is inmiddels weer op vrije voeten en geen verdachte meer in het onderzoek.

Na de aanhouding van de bewoner werd besloten zijn woning en kelderbox te doorzoeken. Hierbij werd het geld en de in totaal 700 kg hasj aangetroffen. Alle goederen zijn door de politie in beslag genomen. De man zal in de loop van de week voorgeleid worden.