Politie vind exotische dieren in Capelle aan den IJssel

Politie vind exotische dieren in Capelle aan den IJssel

De politie heeft dinsdagochtend na aanleiding van een tip over een mogelijke hennepkwekerij in een bedrijfspand in Capelle aan den IJssel een bijzondere ontdekking gedaan. Een hennepkwekerij werd er niet gevonden maar wel een drietal gestolen auto's, drie wapens en een tuin vol exotische dieren.

De tip van de mogelijke hennepkwekerij kwam binnen via buurtpreventie. Zij konden de politieagenten precies aanwijzen waar de henneplucht vandaan kwam. Politieagenten van het wijkteam Capelle ondernamen dinsdagochtend actie. In de loods waar de inval gedaan maar er werd geen hennepkwekerij aangetroffen. Wel vonden de agenten een ruimte vol met auto's en auto-onderdelen.  In het kantoor werden drie wapens aangetroffen, waarschijnlijk zijn dit lucht- of gasdrukwapens.

In de tuin van het bedrijfspand en het bijbehorende woonhuis troffen agenten een volière aan met tropische vogels zoals; Kraanvogels,  Ibissen en een zwarte ooievaar. Ook stonden daar kooien met kapucijnaapjes en een tweetal servals. Alle dieren verkeren in goede gezondheid. De wijkagenten hebben direct overleg gepleegd met de dierenpolitie en daarop is besloten om de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit erbij te halen. Na controle bleek de eigenaar te beschikken over de juiste papieren voor het houden van deze dieren. De politie heeft de 58-jarige bewoner wel aangehouden op verdenking van heling van de gesloten auto's.