Politie valt café binnen aan de Beijerlandselaan in Rotterdam (video)

Politie valt café binnen aan de Beijerlandselaan in Rotterdam (video)

De Mobiele Eenheid (ME) van de politie is donderdagavond een café aan de Beijerlandselaan binnengevallen. Zo'n 60 personen in de horecagelegenheid werden één voor één naar buiten gehaald en gefouilleerd. Drie personen zijn aangehouden vanwege een openstaande boete en niet tonen van identiteitskaarten. In het café waren veel mensen aanwezig vanwege de bekerwedstrijd tussen Feijenoord en AZ. Een grimmige sfeer in het café was de aanleiding voor de inval.

 6 aanhoudingen bij verdachte situatie rondom Personenauto's
Enkele agenten van de verkennende eenheid hielden tijdens de voetbalwedstrijd van donderdagavond toezicht rondom het stadion en de omliggende cafetaria's. Zij waren in burger gekleed en niet als politiemensen herkenbaar. Rond half negen zagen zij op de Beijerlandselaan een groep mannen staan rondom twee personenauto’s. Zij vertrouwden de situatie niet en kregen de indruk dat er over een vuurwapen gesproken werd. Reden genoeg om herkenbare politiemensen erbij te vragen voor een controle. De controle leidde tot de vondst van een vuurwapen in één van de voertuigen. Daarin zat een 19-jarige vrouw uit Gorinchem. Zij werd aangehouden, net als de 47-jarige bijrijder uit Gorinchem. Ook een 31-jarige Rotterdammer en een 26-jarige man Gorinchem buiten het voertuig werden gearresteerd.

In het andere voertuig trof de politie harddrugs aan. Daarin zaten twee personen, een 27-jarige man en een 29-jarige vrouw, beide uit Gorinchem. Zij werden aangehouden voor het bezit van verdovende middelen.

De vier mannen en twee vrouwen zijn overgebracht naar het bureau.