Politie slaat slag tegen roofovervallen

Politie slaat slag tegen roofovervallen

De politie Rotterdam-Rijnmond heeft een forse slag geslagen om de roofovervallen te beteugelen. Samen met de politie Zuid-Holland Zuid zijn maandagmorgen vijf verdachten van gewapende overvallen opgepakt.

De politie geeft de hoogste prioriteit aan het terugdringen van het aantal gewapende overvallen. Dat levert nu resultaten op. De politie in Rotterdam blijkt dankzij omvangrijke inzet van rechercheurs en ander personeel ook in staat om roofovervallen te verijdelen. Rond zeven uur maandagochtend werden twee Rotterdammers van 19 en 23 jaar oud en een 22-jarige Dordtenaar aangehouden vlakbij een supermarkt in Rotterdam-Zuid. Ze waren vermoedelijk van plan om een overval te plegen. De actie van de politie was de kroon op het werk na dagenlang gericht observeren. Er werd bij één van de verdachten een vuurwapen aangetroffen. Het wapen is in beslag genomen. Eveneens zijn naar aanleiding van een overval op 23 januari aan de Rechthuislaan maandag door een rechercheteam twee Rotterdammers van 12 en 15 jaar oud aangehouden. Deze overval veroorzaakte eerder veel commotie en leidde tot een bezoek van burgemeester Opstelten aan de wijk Katendrecht.

Alle verdachten zijn in verzekering gesteld.

Zaterdagmiddag werd na een gewapende overval op een juwelier aan de West-Kruiskade al een 29-jarige man uit Klimmen aangehouden. Uit onderzoek is gebleken dat deze man regelmatig in Rotterdam verblijft.

De politie berust niet in deze resultaten en zet het intensieve onderzoek naar de gewapende overvallen voort. De onderzoeken worden door zowel regionale als interregionale rechercheteams verricht. Meerdere aanhoudingen worden verwacht.