Politie schiet op vluchtende auto Rotterdam (video)

Politie schiet op vluchtende auto Rotterdam (video)

Een achtervolging op een vluchtende personenauto heeft zaterdagavond geleid tot gevaarlijke taferelen in Rotterdam-West. Agenten kregen een personenauto in het oog waar naast twee inzittenden ook een vuurwapen werd gezien. Toen de inzittenden de politie in de gaten kregen gingen ze er met hoge snelheid vandoor. 

Op de Rotterdamse 1e Middelandstraat komt het voertuig tot stilstand. Eèn van de aanwezige agenten zag zich vervolgens genoodzaakt om op het voertuig te schieten.

Bij het schot raakt één van de inzittenden van de personenauto gewond aan zijn arm, waarna men kans ziet om hun vluchtpoging te vervolgen. De rit gaat vervolgens verder door Rotterdam en eindigt op de Rotterdamse Abraham van Stolkweg. Hier ziet de politie kans om de gewonde 24-jarige Dordtenaar aan te houden, hij is voor behandeling vervoerd naar een ziekenhuis.

De tweede verdachte ziet echter kans om weg te komen op het terrein van honkbalvereniging Neptunus. De politie is met man en macht op zoek naar hem en zet daarbij onder andere een politiehelikopter in. Op het terrein van Neptunus werd een Plaats Delict afgezet voor verder onderzoek rond het voertuig. In het voertuig werden drugs en een vuurwapen aangetroffen.

Ten tijde van het zoeken naar de verdachten, zat de kantine van de sportvereniging vol met zo’n 50 mensen. Omwille van hun eigen veiligheid moesten zij in de kantine blijven tot de situatie veilig genoeg was.