Politie schiet op man na bedreiging woning Gordelweg

Politie schiet op man na bedreiging woning Gordelweg

De politie was zondagavond genoodzaakt een gericht schot te lossen in een woning aan de Gordelweg in Rotterdam. Daarbij raakte een man gewond. Agenten kwamen af op een huiselijke twist met mishandeling. Toen agenten de woning in gingen waren daar een man, vrouw en kind aanwezig. De man had een mes bij zich, daarmee bedreigde hij de politie.

De vrouw en kind waren inmiddels een verdieping hoger gegaan. Toen de agenten sommeerden het steekwapen neer te leggen, gaf de man daar geen gehoor aan. Ook niet na meerdere waarschuwingen. Omdat de man een dreigende houding met het mes bleef tonen richting de agenten, werd een schot gelost. De man werd in het bovenbeen geraakt. De man, een 33-jarige Rotterdammer, is aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. De woning is afgesloten voor onderzoek. 

Zoals gebruikelijk wanneer agenten hebben geschoten wordt het sporenonderzoek verricht door de Forensische Opsporing van een andere eenheid en staat het gehele onderzoek onder regie van de Rijksrecherche.