Politie schiet man in been Reviusrondeel Capelle aan den IJssel (video)

Politie schiet man in been Reviusrondeel Capelle aan den IJssel (video)

De politie heeft dinsdagavond een man in zijn been geschoten in een flat aan het Reviusrondeel in Capelle aan den IJssel. Volgens de woordvoerder van de politie wordt dit een "aanhoudingsschot" genoemd. Rond tien uur vanavond belden omwonenden naar de politie dat een man luid aan het schreeuwen was op zijn balkon en dat hij allerlei voorwerpen naar beneden gooiden. 

De ter plaatse gekomen politieagenten kregen de man niet tot bedaren. Toen zij naar de woning toe gingen, bleek een gesprek met de man nog steeds niet mogelijk en werden ook de agenten bekogeld met onder andere stokken. De agenten zette pepperspray in om de man tot kalmte te krijgen. Dit bleek niet te helpen en werd de hondenbrigade ingeschakeld. De hondenbrigade heeft naast hun viervoeter ook een taser. De taser werd ingezet op de man, maar ook dit bleek niet te helpen.

De agenten zagen geen andere mogelijkheid dan de man in zijn been te schieten. Hierna konden de agenten de man wel aanhouden. De verdachte is overgebracht naar het ziekenhuis. Daar zal hij gehoord worden over het geen wat er gebeurd is. Omdat de politie heeft geschoten is de Rijksrecherche ingeschakeld om onderzoek te doen.