Politie Rotterdam publiceert opnieuw beelden van Rome-relschoppers

Politie Rotterdam publiceert opnieuw beelden van Rome-relschoppers

De politie in Rotterdam is op zoek naar de identiteit van een aantal mannen die betrokken zijn geweest bij de ongeregeldheden in Rome op 18 en 19 februari. Een team rechercheurs heeft de afgelopen weken videobeelden bestudeerd en aan de hand daarvan beelden van verdachten geselecteerd. 

De op de beelden getoonde mannen worden onder andere verdacht van openlijke geweldpleging. Inmiddels zijn vijftien verdachten op basis van beelden geïdentificeerd. Acht van hen werden intern door politiemensen herkend. De andere zeven zijn geïdentificeerd nadat hun afbeeldingen op 19 maart bij het opsporingsprogramma Bureau Rijnmond en op politie.nl werden gepubliceerd.

Er staan momenteel nog foto’s van verdachten op het politie-intranet. Opnieuw wordt hierop eerst intern gerechercheerd. Wanneer er geen identificatie volgt uit dit traject, kan voor deze beelden ook de hulp van het publiek ingeroepen worden. Voor betrokkenen bij de ongeregeldheden in Rome geldt nog steeds dat zij zich kunnen melden bij de politie. Meerdere personen deden dit al eerder.