Politie Rotterdam op zoek naar relschoppers Rome

Politie Rotterdam op zoek naar relschoppers Rome

De politie analyseert nu de beelden van de ongeregeldheden in Rome op 18 en 19 februari 2015. Het upoaden van beelden kan via het TIPFORMULIER. 

Op 18 en 19 februari 2015 vonden in Rome ongeregelheden plaats rondom de wedstrijd AS Roma - Feyenoord. Supporters gooiden met flessen en stenen naar de politie en ook raakten monumenten beschadigd. Zowel agenten als supporters raakten gewond.

Eerste oproep 
De Nederlandse en Italiaanse politie hebben onder andere gekeken naar al het beschikbare beeldmateriaal van de rellen, zodat nu precies in kaart kan worden gebracht wie wat heeft gedaan. Samen met Justitie wordt er nu gekeken welke relschoppers te identificeren en te vervolgen zijn. Relschoppers die niet geïdentificeerd kunnen worden, zullen mogelijk extern gepubliceerd worden. 

Beeldmateriaal 
Om de daders van die vernielingen te vinden en te vervolgen is beeldmateriaal cruciaal. De politie doet daarom een oproep aan iedereen die tijdens de rellen in Rome was, om beelden die ze hebben gemaakt van mensen die zich daar op wat voor manier dan ook misdroegen, beschikbaar te stellen. Deze beelden kunt u ook direct uploaden.

Melden 
Was u betrokken bij die rellen, dan weet u wat er gaat gebeuren de komende tijd: de kans bestaat dat we die beelden openbaar maken. Maar u vrijwillig melden kan natuurlijk ook.

Reacties 
- Politie Eenheid Rotterdam: 0800-6070 (gratis) 
- Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis)

Vragen
Wie heeft er beeldmateriaal van mensen die zich op 18 en 19 februari misdroegen in Rome?