Politie rijdt auto klem na achtervolging A4 Leiden

Politie rijdt auto klem na achtervolging A4 Leiden

De politie heeft zondagmiddag na een achtervolging een auto klemgereden op de A4 richting Den Haag net voor de aansluiting met de N11. Hierbij is een 28-jarige automobiliste uit Zaandam aangehouden.

De politie kreeg de automobiliste in het oog na meerdere meldingen van vreemd rijgedrag en meldingen dat de bestuurster een aanrijding had veroorzaakt op de A4 ter hoogte van Amsterdam Sloten.  Ter hoogte van Schiphol heeft de politie de vrouw diverse stoptekens gegeven, maar hier werd door de vrouw niet op gereageerd. 

Ter hoogte van Roelofarendsveen raakte de vrouw wederom betrokken bij een aanrijding. Een auto die op de linker rijstrook reed kwam uiteindelijk op z'n kant op de rechter vluchtstrook tot stilstand. De bestuurster van dit voertuig moest door de brandweer uit haar voertuig worden bevrijd en is met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Het voertuig van de 28-jarige verdachte raakte bij dit laatste ongeval zo zwaar beschadigd dat zij niet meer zo hard kon rijden. Net voor de afslag naar de N11 kwam zij uiteindelijk in de vangrail terecht. Het voertuig werd hier door de politie direct klemgezet, maar de vrouw zag toch kans om haar voertuig te verlaten en de weg op te rennen. Een agent zag zich hierop genoodzaakt om twee waarschuwingsschoten te lossen om de vrouw aan te houden. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau in Hoofddorp en bleek psychisch in de war te zijn.