Politie ontmanteld Hennepkwekerijen in Ridderkerk en Poortugaal

Politie ontmanteld Hennepkwekerijen in Ridderkerk en Poortugaal

In een bedrijfspand in Ridderkerk vond de politie 5250 hennepstekken en 1600 volgroeide hennepplanten. In Poortugaal schrokken agenten van de zeer gevaarlijke, illegaal aangelegde stroomvoorziening die was aangelegd voor de aanwezige 85 hennepplanten.

Het pand aan het Dijkje in Ridderkerk was aan het licht gekomen door surveillerende agenten die rond het pand een hennepgeur waarnamen. Binnen bleek op zolder een hennepplantage te zijn met een enorme hoeveelheid stekken en planten. In het pand dat direct wordt omgeven door woonhuizen bleek de stroom illegaal afgenomen te worden. Ook werd binnen een vuurwapen gevonden. Bij nader onderzoek op het politiebureau bleek deze nep te zijn. Een 50-jarige Rotterdammer is aangehouden.

De woning aan de Oostdorpseweg in Poortugaal kwam in beeld met behulp van een politiehelikopter met warmtemeter. Agenten die poolshoogte gingen nemen, vonden in de woning 85 planten. De stroom, die illegaal werd afgetapt, was zeer onprofessioneel aangelegd en daardoor heel brandgevaarlijk. De 45-jarige bewoonster is aangehouden.

Hennepkwekerijen: een gevaar voor uw wijk
Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen en maken de buurt onveilig. Een kwekerij kan schade en overlast veroorzaken door lekkages, stank en schimmelvorming. Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak tappen henneptelers onverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan. Bovendien kosten deze kwekerijen ons allen geld. Het illegaal stroom aftappen door henneptelers leidt tot een hogere energierekening voor iedereen, ook voor u.

Hoe herkent u een hennepkwekerij?
Er zijn verschillende signalen die op een hennepkwekerij in uw buurt of buurwoning kunnen wijzen:

- Warme en/of vochtige muren

- Non-stop zoemende of brommende geluiden

- Afgeplakte ramen, ramen en gordijnen die nooit open gaan

- Stankoverlast in de vorm van henneplucht

- Bouwwerkzaamheden en sjouwactiviteiten op vreemde tijdstippen

- Stroomstoringen op het elektriciteitsnet, zoals knipperende lampen of schommelingen in de stroomsterkte

- Continue condensvorming op de ruiten

- Bewoners die nooit of heel kort op vaste tijdstippen thuis zijn in combinatie met een of meerdere van de bovenstaande signalen.

Meld het bij de politie
Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt hennep wordt gekweekt? Aarzel dan niet en bel de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.