Politie onderzoekt (poging) overvallen

Politie onderzoekt (poging) overvallen

De aanpak van overvallen heeft voor de politie Rotterdam-Rijnmond de allerhoogste prioriteit en de politie stelt alles in het werk om de verdachten aan te houden. Maandag vonden er in de regio drie overvallen op winkels plaats.

Rond tien uur 's ochtends kwam een nog onbekende man een bakker aan de Binnenban in Hoogvliet in en bedreigde een medewerkster met een mes. De man griste vervolgens een geldbedrag uit de kassa en ging ervandoor. De politie heeft camerabeelden opgevraagd tijdens een uitgebreid onderzoek in de omgeving.

Op een supermarkt aan de Wingerd in Capelle aan den IJssel vond maandagmiddag een overval plaats. Een man met bivakmuts dreigde met een vuurwapen een aantal medewerkers en ging er met een onbekend geldbedrag vandoor. Tijdens de overval was een aantal klanten in de supermarkt aanwezig. Niemand raakte gewond.

Maandagavond rond tien uur kwam een man met bivakmuts eeen zonnestudio aan de Grote Beer in. Hij bedreigde de medewerksters maar ging er, toen hij een klant zag zitten, zonder geld vandoor.

De politie wil graag in contact komen met getuigen van deze overvallen of met mensen die mogelijk meer weten. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Dit kan ook anoniem via 0800-7000.

De aanpak van overvallen heeft voor de politie Rotterdam-Rijnmond de allerhoogste prioriteit en het is de politie dan ook alles aan gelegen om de verdachten aan te houden. Vele tientallen politiemensen zetten dag en nacht alles in het werk om dit voor elkaar te krijgen.

Zowel preventief door gericht en zichtbaar te surveilleren, denk hierbij aan de rondcirkelende helikopter of surveillance tijdens openings- en sluitingstijden en agenten die surveilleren in burgerkleding. Maar ook door onafgebroken recherchewerk om de daders te pakken. De politie arresteerde zo vorig jaar ruim 200 overvallers.

De aanpak van overvallen heeft prioriteit nummer 1. De politie en gemeente hebben vele maatregelen genomen en zoeken daarbij de samenwerking met winkeliers als het gaat om voorzorgsmaatregelen zoals bijvoorbeeld camerasystemen en de DNA-spray. Maar ook het tijdig afromen van geld is belangrijk.

Aan winkelend publiek en bewoners wordt gevraagd om altijd alert te zijn op verdachte omstandigheden. Betaal daarnaast zoveel mogelijk met de pinpas en zorg ervoor dat zo min mogelijk mensen afweten van de mogelijke aanwezigheid van waardevolle goederen of geldbedragen in uw woning/kluis. Doe niet de deur open voor onbekenden die proberen met een smoes uw woning in te komen.

De politie gaat verder met de onderzoeken, preventieve acties en ontwikkelt zich hierbij ook op technologisch en innovatief gebied. Voor (potentiële) overvallers geldt dat zij door de politie, hetzij thuis of na het uitzitten van de gevangenisstraf, gewaarschuwd worden. De politie houdt ze in de gaten en zet alles op alles om verdachten van overvallen aan te houden.