Politie nog steeds opzoek naar informatie brand Rozenburg

Politie nog steeds opzoek naar informatie brand Rozenburg

In het onderzoek naar de brand bij de Plus-supermarkt in Rozenburg, is de politie naarstig op zoek naar getuigen. Inmiddels is gebleken dat de brand, waarbij voor miljoenen schade werd aangericht, is aangestoken.

De brand brak uit in de nacht van zaterdag 8 maart op zondag 9 maart 2014. De supermarkt raakte zeer zwaar beschadigd en was lange tijd gesloten voor herstel. Door de brand moesten vele Rozenburgers elders hun boodschappen doen. Afgelopen maandag 5 mei, na bijna twee maanden sinds de brand, kon de supermarkt weer open.

De politie is direct na de brand een onderzoek gestart. Er is een buurtonderzoek gehouden, verschillende getuigen zijn gesproken en camerabeelden zijn opgevraagd. Uit het onderzoek tot nu toe blijkt dat er vermoedelijk twee verdachten betrokken zijn geweest bij de brand.

Signalement verdachte 1
Man
25-40 jaar
Blanke huidskleur
Kort donker haar
Kalend aan de voorzijde (inhammen zowel links als rechts)
Stevig postuur
Bol gezicht
Jack zonder capuchon
Over de lengte van de mouwen 1 streep
Shirt met opdruk
Lichtgekleurde broek

Signalement verdachte 2
Man
20-35 jaar
Blanke huidskleur
Kort haar
Haarkleur lichter van kleur dan verdachte 1
(kop) kleiner dan verdachte 1
Mager postuur
Jack met capuchon
Shirt met v-hals

Vragen
De politie is naarstig op zoek naar mensen die deze mannen gezien hebben die nacht. Ook als mensen anderszins iets is opgevallen wordt hen gevraagd contact op te nemen met de politie. Neemt u dan contact op met de politie eenheid Rotterdam via 0900-8844. Als u anoniem wilt blijven, kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.