Politie lost waarschuwingsschot op West-Sidelinge Rotterdam

Politie lost waarschuwingsschot op West-Sidelinge Rotterdam

De politie kreeg woensdagmiddag een melding van een hennepkwekerij in een woning aan de West-Sidelinge in Rotterdam - Overschie. Bij de woning werd een man aangehouden. Voordat hij kon worden aangehouden zagen agenten zich genoodzaakt om een waarschuwingsschot te lossen. In de woning werd daadwerkelijk een hennepkwekerij aangetroffen.

Politieagenten kwamen woensdagmiddag af op een melding dat er vermoedelijk een hennepkwekerij aanwezig zou zijn in een woning aan de West-Sidelinge. Ter plaatse kwamen ze bij de woning een man tegen. De agenten spraken de man aan of zij in de woning mochten kijken. Daar was de man niet van gediend en vluchtte de woning in en sloeg de deur dicht. De agenten hebben toen twee keer aangebeld. Na de tweede keer kwam de man weer naar buiten maar had nu een stroomstootwapen in zijn hand.

De man bedreigde de twee agenten met een taser. De agent beval de man meerdere malen om het wapen neer te leggen. Toen dit niet gebeurde zag één van de agenten zich genoodzaakt om een waarschuwingsschot te lossen. Hierbij raakte niemand gewond, maar toen de agenten overgingen tot de uiteindelijke aanhouding verzette de 54-jarige man zich hevig. De twee agenten raakte bij de aanhouding licht gewond. 

In de woning van de verdachte werden 300 hennepplanten aangetroffen. Ook was er in de woning nog een vrouw aanwezig. Ook zij is door de politie aangehouden.