Politie lost waarschuwingsschot na ontvoering meisje in Vlaardingen (video)

Politie lost waarschuwingsschot na ontvoering meisje in Vlaardingen (video)

In de nacht van zondag op maandag is na een vechtpartij op de Floris de Vijfdelaan in Vlaardingen een meisje tegen haar zin in meegenomen door enkele personen. Agenten kwamen af op een melding dat een meisje (17 jaar) in elkaar geslagen zou worden en daarna in een auto getrokken zou zijn. Getuigen meldden ook dat er vermoedelijk was geschoten.

Gewaarschuwde agenten zagen de auto rijden met gedoofde lichten op de Floris de Vijfdelaan. Een achtervolging werd ingezet. Op de woonboulevard Hoogstad in Vlaardingen kwam de auto tot stilstand en wisten 2 verdachten te vluchten. Een derde persoon (23-jarige Rotterdammer) werd door middel van een BTGV (BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten) aangehouden. Het meisje kon uiteindelijk door de politie in veiligheid worden gebracht.

Tijdens de achtervolging te voet werd door een van de agenten een waarschuwingsschot gelost, maar daar werd geen gehoor aan gegeven. Na een uitgebreide zoektocht, waarbij ook gebruik werd gemaakt van een politiehond, zijn de verdachten nog niet gevonden.

De Forensische Opsporing (FO) van de eenheid Rotterdam heeft uitgebreid sporenonderzoek verricht. Een politietakel heeft de auto meegenomen. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.