Politie lost schoten op Bevrijdingsfestival

Politie lost schoten op Bevrijdingsfestival

Agenten hebben dinsdagavond omstreeks 22.00 uur enkele waarschuwingsschoten gelost op het evenemententerrein aan het Willemsplein. Een grote groep jongeren keerden zich tegen de dienders. De jeugd gooiden onder andere flessen naar de agenten.

Op een gegeven moment stelden ze zich dusdanig fysiek agressief op in de richting van de politie dat er enkele waarschuwingsschoten werden gelost. De menigte kalmeerde en verspreidde zich. In overleg met de organisatoren van het festival is besloten het feest per direct te beëindigen. Op het terrein werden geen gewonde mensen aangetroffen als gevolg van de eerdere melding van een vechtpartij waarbij zou zijn gestoken.

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam heeft gezegd dat de rellen die uitbraken tijdens het Bevrijdingsfestival mogelijk vooropgezet waren. De politie heeft stokken met spijkers gevonden waarmee de jongeren elkaar te lijf zijn gegaan. Aboutaleb betreurt dat de rellen zijn gebeurd, maar heeft geen maatregelen aangekondigd voor de festivals die deze zomer nog gepland staan. Wel gaat hij met de diverse festivalorganisaties in overleg om deze rellen een volgende keer niet meer te laten gebeuren.


Getuigenoproep
De politie stelt een onderzoek in naar de daders van deze wanordelijkheden. Hierbij worden aanhoudingen zeker niet uitgesloten. Getuigen worden verzocht informatie te verschaffen over de jongeren die met elkaar vochten.

Heeft u informatie over de vechtende mensen of bent u in het bezit van (bewegend) beeldmateriaal, neem dan contact op met de recherche van het district Rotterdam-Centrum via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.