Politie-inval bij bijeenkomst motorclub Kings Syndicate Oude Watering Rotterdam (video)

Politie-inval bij bijeenkomst motorclub Kings Syndicate Oude Watering Rotterdam (video)

Diverse politiediensten, waaronder leden van het arrestatieteam hebben vrijdagavond een instap in een cafe aan de Oude Watering in Rotterdam gedaan. Tijdens de instap werden onder andere wapens en drugs aangetroffen.

De instap door de politie werd gedaan na een tip dat er in het café leden van motorclub Kings Syndicate aanwezig waren en dat er tevens vuurwapens in het spel zouden zijn. Rond 20:45 deden leden het van het arrestatieteam de instap in het café waar op dat moment rond de vijftig personen aanwezig waren. De aanwezige personen zijn allen door de politie gefouilleerd. Bij deze personen trof de politie vier vuurwapens, een stroomstootwapen, enkele messen en een boksbeugel aan. Tevens werden er gebruikshoeveelheden verdovende middelen aangetroffen. Zeven personen, volgens de politie allen leden van motorclub Kings Syndicate zijn hiervoor aangehouden. Politie en Openbaar Ministerie zetten het onderzoek voort.

De inval werd ondermeer ingegeven doordat volgens politie en het OM de ervaring leert dat leden van zogenaamde 1% motorclubs op grote schaal betrokken zijn of inmiddels veroordeeld zijn voor diverse misdrijven zoals drugs- en wapenhandel, mishandeling en afpersing. Hun groepsgedrag werkt volgens het OM vaak zo intimiderend dat slachtoffers geen aangifte durven te doen. De overheid heeft inmiddels groot ingezet om deze 1% motorclubs via de rechter verboden te krijgen.