Politie houdt vermeende Jihadist aan voor inbraak parenclub Moordrecht

Politie houdt vermeende Jihadist aan voor inbraak parenclub Moordrecht

De politie heeft vier mannen aangehouden voor een inbraak in parenclub Fun4Two in Moordrecht. Onder de verdachten bevind zich de 23-jarige ‘jihadist’ Bially M. Uit Rozenburg. Justitie ziet in hem een terugkerende Syriëganger, maar de rechter sprak hem hiervoor onlangs vrij.

Behalve Syrieganger M. Pakte de politie ook een 30-jarige man uit Bergschenhoek, een 27-jarige man uit Zoetermeer en een 60-jarige Hagenaar op.

De politie kwam de verdachten op het spoor na een melding van de AIVD. Deze dienst meldde dat de vier mannen het buitgemaakt geld in een woning in Rozenburg aan het verdelen waren. De AIVD kwam aan deze informatie omdat de dienst M. Nog steeds in de gaten hield net als vele andere terugkeerders. Vially M. heeft lange tijd met een enkelband omgelopen, maar mocht deze af doen na zijn vrijspraak eind oktober. De inbraak in Moordrecht vond plaats in de nacht van 22 op 23 november.

Toen agenten aankwamen bij de woning in Rozenburg verlieten net een aantal verdachten het pand en reden met enkel tassen met daarin een deel van de buit naar Den Haag om de vierde verdachten op te halen. In DenHaag kon de politie de mannen aanhouden.

In de woning in Rozenburg vond de politie naast de rest van de buit ook goederen die van andere inbraken afkomstig waren. Tevens vond de politie ook drie vuurwapens en munitie in de woning die vermoedelijk eigendom is van Vially M. . Wat de precieze buit is van de inbraak in Moordrecht is niet bekend gemaakt, maar het zou om enkele tonnen gaan.