Politie houdt verdachte aan voor dodelijke schietpartij

Politie houdt verdachte aan voor dodelijke schietpartij

De politie heeft vrijdagavond een 34-jarige Rotterdammer aangehouden voor betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij eerder die dag op het Rotteramse Sandelingplein. De man die door de politie werd aangehouden reed op dat moment in de auto die volgens getuigen eerder op de dag weg was gereden vanaf het Sandelingplein. 

Vrijdagmiddag even voor vijf uur vond de schietpartij plaats aan het Sandelingplein, hierbij kwam het slachtoffer te overlijden. Na de schietpartij werd er door de politie een grootschalig onderzoek gestart. Het onderzoeksteam is direct gestart met het verzamelen van gegevens om zo de toedracht van de schietpartij te achterhalen. Er werd onder andere een sporen- en buurtonderzoek gedaan.

Buurtbewoners zagen na de schietpartij twee mannen uit het portiek rennen en vervolgens in een auto vertrekken. Het betrokken voertuig werd 's avonds rond half tien gesignaleerd op de Rotterdams Maasboulevard. De man die op dat moment in het voertuig reed werd aangehouden, zijn betrokkenheid wordt momenteel onderzocht. De identiteit van het slachtoffer is inmiddels ook bekend, het betreft een 30-jarige man uit Roermond. Wat deze man in Rotterdam deed en waarom de daders het op hem gemunt hadden is nog onbekend.