Politie houd verdachte brand aan

Politie houd verdachte brand aan

Politiepersoneel van district Feijenoord-Ridderster hield vrijdagavond een 22-jarige inwoner uit Hellevoetsluis aan als verdachte van brandstichting bij een bedrijf aan de Kleidijk.

Naar aanleiding van een melding dat rond half twaalf een 20-jarige inwoner uit Rhoon werd mishandeld stelde politiepersoneel op de Ambachtsweg een onderzoek in. Uit dit onderzoek bleek dat de eigenaar van een takelbedrijf door een 20-jarige man, die meekwam om een auto op te halen, was bedreigd en mishandeld. Hierbij raakte het slachtoffer licht gewond aan zijn arm.

De verdachte was daarna weggegaan. Een oplettende getuige tipte vervolgens de politieagenten dat de verdachte zich ophield in de omgeving. Direct werd een onderzoek ingesteld waarbij de brand bij het bedrijf aan de Kleidijk werd ontdekt. Hier stonden twee containers in de brand. De verdachte werd vervolgens in de directe omgeving aangehouden. Tijdens zijn aanhouding bedreigde de verdachte zowel de politieagenten als het slachtoffer. Hij is ingesloten voor nader verhoor.