Politie heeft weer een terreurverdachte aangehouden in Rotterdam

Politie heeft weer een terreurverdachte aangehouden in Rotterdam

De politie heeft vorige week een 26-jarige Rotterdammer van Marokkaanse afkomst aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij terreur. De man zou hebben bemiddeld tussen een groep Franse terreurverdachten en een groep wapenhandelaren in Rotterdam. De aanhouding komt voort uit het onderzoek naar de terreur verdachten die dit voorjaar werden aangehouden in Rotterdam en Frankrijk. 

De politie deed in maart van dit jaar invallen in twee woningen in Rotterdam-West. In een woning aan de Burgemeester Meineszstraat werd munitie gevonden voor Kalasjnikovs. De kogels zaten in tassen waar de vingerafdrukken opstonden van een Franse terreurverdachte Reda K.  en drie anderen. .Later deed het DSI ook nog een inval in een woning aan de Oudedijk in Rotterdam. 

De drie anderen, Ritesh C. (32), Sjardinier O. (35) en Dianello O. (36) stonden maandag voor de rechtbank voor een tussentijdse zitting. Ze worden verdacht van het leveren van Kalasjnikovmunitie aan mensen die van plan waren een terreuraanslag te plegen.

De drie hadden volgens het Openbaar Ministerie kunnen weten dat de munitie gebruikt zou worden voor een terreuraanslag. In de Franse woning van Reda K. werden stapels Kalasjnikovs en explosieven gevonden. Reda K. had contact met Anis B. Anis B. is een Fransman die in maart op straat in Rotterdam werd aangehouden. Hij is inmiddels uitgeleverd aan Frankrijk.