Politie heeft vragen over dodelijke schietpartij Seringenplantsoen Ridderkerk

Politie heeft vragen over dodelijke schietpartij Seringenplantsoen Ridderkerk

Op maandag 6 april, Tweede Paasdag, werd tussen 23.30 en 23.50 uur de 33-jarige Albanees Ilirjan Sula op het parkeerterrein aan het Seringenplantsoen in Ridderkerk neergeschoten. Hij stierf direct. Een team van 20 rechercheurs van de politie in Rotterdam startte uitgebreid onderzoek naar het incident. Het TV-programma Opsporing Verzocht besteedt vanavond ook aandacht aan de zaak van de Albanees Ilirjan Sula.

Omschrijving
Ilirjan Sula, die ook gebruik maakte van de namen Durim Sula, Durim Sulku en Besnik Sulku, zat in een zwarte Smart personenauto die geparkeerd stond op het parkeerterrein bij de flats aan het Seringenplantsoen. De dader(s) ontkwamen vermoedelijk in een auto.

Onderzoek
Direct na het incident startten forensische rechercheurs een sporenonderzoek in en rond de auto waarin het slachtoffer zat en spraken agenten omstanders aan die eventueel iets gezien hadden. Ook de auto waar het slachtoffer in zat, werd in beslaggenomen en weggetakeld. Een politiehelikopter maakte overzichtsfoto’s van de plaats delict en de omgevingen en camerabeelden worden uitgekeken. Op het lichaam van het slachtoffer is sectie verricht.

BMW
Het onderzoek leidde het team op 7 april naar de Regenboogkade in Rotterdam waar een zwartgrijze BMW-personenauto werd aangetroffen. Vermoed wordt dat deze door de dader(s) van het schietincident is gebruikt en na de vlucht daar is achtergelaten. Op de auto zaten valse kentekenplaten met letter- en cijfer/lettercombinatie 73-RF-VH. Deze auto is in beslaggenomen en wordt op sporen onderzocht. Het onderzoeksteam wil graag in contact komen met mensen die de BMW en/of de kentekenplaten eerder gezien hebben en waar dat was.

Bestelbus 
Op het parkeerterrein van het Seringenplantsoen in Ridderkerk is door de politie ook een donkerblauwe Volkswagen Transporter in beslaggenomen. Deze bestelbus stond dichtbij de auto waarin het slachtoffer werd doodgeschoten. De politie vermoedt dat deze bestelbus daar al langere tijd geparkeerd stond en met het schietincident te maken kan hebben. Wie in of bij deze bestelbus een of meerdere mensen gezien en eventueel gesproken heeft, wordt gevraagd contact met de politie te leggen. Ook degenen die de eigenaar en/of gebruiker(s) van deze bestelbus kennen, wordt gevraagd om naar de politie te stappen. Andere informatie met betrekking tot de bestelbus is vanzelfsprekend ook welkom.

Wie kende Ilirjan Sula?
De politie heeft al met een aantal mensen gesproken, maar heeft nog een aantal vragen.
Ilirian Sulna verbleef vermoedelijk al langere tijd in Nederland en mogelijk op meerdere locaties, maar het is vooralsnog onbekend waar. Wie weet waar hij woonde of verbleef? Het onderzoeksteam wil ook graag weten wie Ilirjan Sula, al dan niet onder een van de andere namen, kende. Waar hield hij zich mee bezig, wat voor leven leidde hij? Wie had hij als vrienden en kennissen en wie heeft hem recentelijk nog gezien of gesproken?

Contactgegevens politie
De politie is te bereiken via 0900-8844. Vraagt u dan naar TGO Lente van de politie Rotterdam. Anoniem tips doorgeven kan via 0800-7000. Een brief schrijven kan ook: Politie Rotterdam, TGO ‘Lente’, Antwoordnummer 2469, 3000 VB Rotterdam. Het mailadres waarop de politie te bereiken is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een link naar het artikel vindt U hier.