Politie grijpt in bij vechtpartij in horecagelegenheid Kruiskade Rotterdam

Politie grijpt in bij vechtpartij in horecagelegenheid Kruiskade Rotterdam

In de nacht van maandag op dinsdag, om ongeveer 03.45 uur is een flinke vechtpartij uitgebroken in een Horeca-gelegenheid op de Kruiskade in Rotterdam. Vier mensen raakten gewond en één man is aangehouden.

Agenten liepen langs de gelegenheid toen zij merkten dat er binnen werd gevochten. Sommige bezoekers kwamen uit angst naar buiten gerend. In de zaak bleek stevig gevochten worden. Flessen vlogen letterlijk door de lucht. Ook buiten de zaak was het onrustig.

Vier bezoekers raakten gewond, voornamelijk door de rondvliegende flessen en glaswerk. Eén vrouw en drie mannen werden ter plaatse door Ambulancepersoneel nagekeken en doorverwezen naar een Huisartsenpost.

Nadat de zaak nagenoeg leeg was, hebben agenten nog een aantal gasten buiten moeten wegsturen van de Kruiskade, om verdere escalatie te voorkomen. Eén man weigerde de bevelen op te volgen en was erg vervelend. Hij werd aangehouden. Dit ging niet zonder slag of stoot. Er moest pepperspray aan te pas komen om de man te overmeesteren. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.

[Update 7 december 2016] Verdachte zware mishandeling aangehouden Kruiskade Rotterdam
De politie hield dinsdag een 17-jarige jongen uit Delft aan. Hij wordt ervan verdacht twee bezoekers van een café aan de Kruiskade in Rotterdam met een kapot glas te hebben gestoken. Twee, 18-jarige Barendrechters, verklaarden te zijn gestoken met een kapot glas. Een van de Barendrechters had onenigheid gehad met een andere cafébezoeker. Die haalde vervolgens zijn vrienden erbij, en een van die vrienden stak de Barendrechter in zijn gezicht. Een vriend van het slachtoffer werd geraakt in zijn arm. Beide slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis.