Politie geeft bloemen aan boevenvangers

Politie geeft bloemen aan boevenvangers

Maandagmiddag ontvingen drie hulpvaardige burgers op het hoofdbureau van politie een bloemetje. Zij werden bedankt voor hun bijdrage met de aanhouding van een fietsendief op 8 mei. Jacco, Maarten en Lucky ontvingen de bloemen uit handen van de politieagent die zij, ieder op hun eigen manier, te hulp schoten.

In het centrum, op de Meent, vond op donderdagmiddag 8 mei, een aanhouding plaats waaraan de drie voorbijgangers een bijdrage hebben geleverd. Tijdens een controle, die in burger werd uitgevoerd, zagen de politieagenten twee verdachten een fiets stelen en erop wegfietsen. Een politieagent heeft toen een scooter gekregen/gevorderd van een koerier die net voorbij kwam. Hij reed hiermee één van de verdachten klem, waarna een voorbijganger, tevens een beoefenaar van een vechtsport, zijn hulp aanbood en de verdachte in bedwang hield. Twee personeelsleden van een supermarkt aan de Meent hielden het publiek vervolgens op afstand. Door deze hulp, kon de agent de achtervolging van de tweede verdachte voortzetten. Deze is uiteindelijk niet meer aangehouden.

Rotterdam heeft momenteel te kampen met een verhoogd aantal fietsendiefstallen; de politie heeft hier veel aandacht voor, en werkt hard aan het probleem. Bij diverse controles en acties in burger worden regelmatig fietsendieven opgepakt. De aanhouding van de fietsendief op 8 mei was eveneens het resultaat van zo’n controle.