Politie geeft binnenkort nieuwe beelden vrij raddraaiers Coolsingel

Politie geeft binnenkort nieuwe beelden vrij raddraaiers Coolsingel

Vorige week publiceerde het onderzoeksteam Coolsingel 37 foto's van verdachten die betrokken waren bij de ongeregeldheden op de Coolsingel op 7 mei. In totaal 23 personen meldden zich na publicatie of de politie arresteerde hen dankzij tips en onderzoek. Op politie.nl staan nog 14 foto's van verdachten die nog niet herkend zijn. Binnenkort komen er weer nieuwe beelden van verdachten. 

Naast de 23 personen, waarvan de identiteit werd vastgesteld dankzij publicatie op politie.nl, herkenden politiemensen een 24ste verdachte tijdens het uitkijken van de beelden. Zijn foto werd dus niet gepubliceerd. De 24 verdachten zijn allemaal aangehouden voor openlijke geweldpleging. Zij gooiden onder andere stenen en vuurwerk naar politiemensen en paarden. De verdachten, in de leeftijd van 13 tot 37 jaar, komen uit heel Nederland maar met name uit de regio Rotterdam. 

Het team gaat door met het bekijken en publiceren van beeldmateriaal. Binnenkort komen er dan ook weer nieuwe beelden op politie.nl. Afgelopen weekend en tijdens de huldiging van Feyenoord bleek dat het wel mogelijk is een groot feest in Rotterdam te hebben. Personen die evenementen op de wijze verstoren zoals dat op 7 mei gebeurde, worden opgespoord en aangehouden. Publicatie van beelden van verdachten blijkt ook nu weer een succesvolle werkwijze te zijn. 

Herkent u een verdachte van politie.nl, neem dan contact op met onderzoeksteam ‘Coolsingel’ via 0800-6070 of vul onderstaand tipformulier in. Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Vergeet in uw contact niet het nummer van de foto te noemen! Was u zondag 7 mei getuige van de ongeregeldheden op de Coolsingel of elders in de stad, en heeft u foto's en/of filmopnames gemaakt waarvan u denkt dat deze relevant zijn? Klik dan hier om ze te uploaden. 

Het onderzoeksteam Coolsingel van de politie eenheid Rotterdam bekijkt, onder leiding van een officier van justitie, alle beschikbare beelden van de ongeregeldheden om te zien wie er betrokken waren. Zij stellen strafbare feiten vast, waarbij het team zich in eerste instantie richt op het identificeren van verdachten die gewelddadig zijn in de richting van de politie en andere personen.