Politie en RDW controleren vakantieverkeer

Politie en RDW controleren vakantieverkeer

Met het oog op de start van het campingseizoen controleren politie en RDW komende weken op de wegen richting Zuid-Hollandse Eilanden en Zeeland caravans, campers en aanhangers. De ANWB verleent hulp bij geconstateerde gebreken.

controle caravan
Het campingseizoen begint weer en dus maken veel mensen hun caravan of camper weer zomer klaar. Klusmaterialen en inventaris worden met auto en/of aanhanger weer richting caravan gebracht of de caravan wordt uit de winterstalling gehaald en naar de camping gebracht. Om er zeker van te zijn dat dit op een veilige manier gebeurt, controleren Zeehavenpolitie, Verkeerspolitie en RDW de komende tijd regelmatig het recreatieverkeer.

Defecten
Zo wordt onder andere gekeken naar hoe de hulpkoppeling c.q. losbreekreminrichting bevestigd is en worden verlichting, banden, APK, en uitstekende delen (zoals een mast of motor) gecontroleerd. In de afgelopen jaren was vooral overbelading een vaak geconstateerd feit. Regelmatig zelfs tot 50% te veel. Bij constatering moet de bestuurder de belading terugbrengen tot acceptabele waarden.