Politie en Justitie zoeken Sahin Sezer

Politie en Justitie zoeken Sahin Sezer

Op dinsdag 12 januari hebben politie en justitie de naam en foto vrijgegeven van een 40-jarige man uit Rotterdam. Ze verdenken hem ervan in de nacht van 26 op 27 juni 2015 betrokken te zijn geweest bij een schietpartij op de openbare weg waarbij tussen twee partijen over en weer werd geschoten. Bij de schietpartij kwam een 27-jarige Rotterdammer om het leven. De verdachte die nu wordt gezocht is geplaatst op de Nationale Opsporingslijst.

De schietpartij was in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 juni 2015 vlakbij de kruising van de Essenburgstraat met de Buitenhofstraat. Hulpverleners waren snel ter plaatse, maar hun ingrijpen mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Een rechercheteam van 20 mensen startte meteen een onderzoek. In het onderzoek zijn meerdere verdachten betrokken. Een 41-jarige Rotterdammer zit nog vast, hij werd kort na het incident in een ziekenhuis aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de dodelijke schoten te hebben gelost. Een tweede verdachte, een 36-jarige Rotterdammer, is ook in hetzelfde ziekenhuis aangehouden maar hij werd later op vrije voeten gesteld. Later werd ook een 23-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht meermalen met een vuurwapen te hebben geschoten. Het onderzoek loopt nog, en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Een link naar het artikel vindt U hier.

Het onderzoek heeft tot nu toe niet geleid tot het achterhalen van de verblijfplaats van de 40-jarige verdachte. Het College van Procureurs-Generaal heeft nu toestemming gegeven om de identiteit van deze verdachte bekend te maken. Ook deze man wordt ervan verdacht meermalen met een vuurwapen te hebben geschoten.

Sahin Sezer
Zaterdag 27 juni 2015 iets na middernacht werd door in ieder geval vier mannen over en weer geschoten in de Essenburgstraat in Rotterdam West. Daarbij is een man (27) overleden. Er is die nacht voor theehuis Deja Vu een ruzie ontstaan tussen twee groepen. Sahin Sezer lijkt één van die mannen. Sindsdien is hij spoorloos.

Omschrijving
Sahin Sezer is geboren op 30 maart 1975 in Turkije, en hij is 1.71 m lang. Hij heeft glad zwart haar, bruine ogen en een opvallende lange en smalle neus. Verder heeft hij links bij zijn neus een litteken. Dit is een oudere foto van hem, dus zijn haardracht kan anders zijn. Onderneem geen actie als u hem ziet maar waarschuw meteen de politie.

Informatie?
Uit het onderzoek blijkt dat voorafgaand aan de schietpartij mogelijk onenigheid is geweest tussen verschillende personen, onder wie het slachtoffer, in de nabijheid van een horecagelegenheid aan de Essenburgstraat. Iedereen die meer informatie heeft over deze schietpartij en/of ruzie of weet waar de vermoedelijke verdachte zich bevindt, kan bellen met de Opsporingstiplijn van de politie op 0800 – 6070. Anoniem informatie geven kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. De Criminele Inlichtingen Eenheid is voor dit misdrijf bereikbaar op 06-44185358.

Omdat er sprake is van ernstig (vuurwapen)geweld wordt een ieder uitdrukkelijk verzocht niet zelf over te gaan tot enige actie, maar gelijk de politie te bellen.