Politie bedankt fotografen voor inzet bij schietpartij Nieuwe Binnenweg Rotterdam

Politie bedankt fotografen voor inzet bij schietpartij Nieuwe Binnenweg Rotterdam

Politieagenten die tijdens oud en nieuw ingezet werden bij een schietpartij aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam, hebben donderdagavond de fotografen van MediaTV.nl bedankt voor hun inzet. De fotografen reden net de Nieuwe Binnenweg op toen zij schoten hoorden en daarna mensen in paniek zagen wegrennen. 

Joey en Jeffrey twijfelden geen moment en verleende direct eerste hulp toen zij een slachtoffer zagen liggen. Terwijl Joey het slachtoffer controleert op ademhaling e.d. zorgt zijn maatje voor werkruimte. Tegelijk wordt de broer van het slachtoffer onwel. Deze is later zelf naar het ziekenhuis gereden en bleek ook een schotwond te hebben. Hij ligt nog altijd ernstig gewond in het ziekenhuis.

Joey en Jeffrey verlenen eerste hulp tot de ambulancedienst en de politie arriveerde. Ook toen hielpen zij de ambulancedienst mee. Het slachtoffer bleek rapper Feis te zijn. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De fotografen beslisten om direct eerste hulp te verlenen. Een afspraak die binnen MediaTV.nl dan ook geldt, eerst hulpverlenen dan fotograferen. Het komt vaker voor dat mensen van MediaTV.nl ergens eerder aankomen. Niets vreemd, want vaak zijn ze onderweg om het nieuws te verslaan.

De dienstdoende Officier van Dienst politie en zijn collega hebben daarom de twee in het zonnetje gezet. Onder het genot van een bak koffie met gebak werd het incident nogmaals besproken. Ook hoofdvoorlichting van de politie, Wim Hoonhout, sloot zich aan bij het bericht van politie Rotterdam Centrum. Beide zijn erg geschrokken en realiseerde zich op nieuwjaarsdag pas wat er gebeurd was. Inmiddels zijn beiden over de schrik heen en waren ook snel weer op weg om het nieuws te verslaan.


[tweet account="mediatvnl" id="1086221968624492544"] [tweet account="mediatvnl" id="1086236078187732992"]