Politie arresteert mogelijke inbrekers op A4

Politie arresteert mogelijke inbrekers op A4

Medewerkers van team Verkeer van de politie-eenheid Rotterdam keken in de nacht van zondag op maandag wel even raar op toen zij naar aanleiding van een inbraakmelding uitkeken naar mogelijk verdachten.

De dienders reden over het nieuwe stuk van de rijksweg A4 richting Delft toen zij bij het uitkomen van de Ketheltunnel een scooter op de snelweg meende te zien. En een scooter op de snelweg vind men geen goed idee, dus tijd om de bestuurder aan te spreken op zijn gedrag. Bij het stoppen op de vluchtstrook om dit te gaan doen wordt het nog gekker, de bestuurder keert en gaat tegen het verkeer in weer terug over de snelweg. 

Gezien het tijdstip en de rust op de weg gaan de dienders er achteruitrijdend over de vluchtstrook achteraan,dit zou bij een normale scooter geen probleem moeten zijn met de snelheid. Maar deze scooter blijkt wel iets meer in zijn mars te hebben wat betreft de snelheid. De dienders overwegen te keren, maar dat blijkt niet meer nodig. De passagier van de scooter besluit af te stappen en te voet een vluchtpoging te doen. Door de vele politie in de buurt komt hij niet ver, hij blijkt in het bezit van een hamer en breekijzer. 

De bestuurder van de scooter rijdt de tunnel in en komt daar helaas voor hem in aanraking met een politiebus. Dit levert hem naast een arrestatie ook de nodige verwondingen op, waarvoor hij naar het ziekenhuis moet. Na onderzoek blijkt waarom de scooter zo snel was.Het blijkt een gestolen motor-scooter waarop men een bromfietsplaatje had gemonteerd.