Politie arresteert handelaar illegale games

Politie arresteert handelaar illegale games

Politiemensen van het district De Eilanden en personeel van de Stichting Brein stelden woensdagochtend een onderzoek in een woning aan de Nieuwstraat in. Aanleiding van de doorzoeking was informatie uit onderzoek waaruit bleek dat de bewoner zich mogelijk bezig zou houden met het op grote schaal verspreiden van illegaal gekopieerde computergames via zijn website en diverse advertentiesites.

Stichting Brein had de verdachte al eerder gewaarschuwd, maar deze zette zijn illegale handel toch door. In de woning, die niet meer bewoond werd, werden circa 3000 illegaal gekopieerde games aangetroffen en in beslag genomen. De voormalige bewoner was verhuisd naar Nieuwegein, waar vervolgens een doorzoeking plaatsvond. Hier werden 2400 illegaal gekopieerde games, 2 computers met branders, een aantal externe harddisks en een uitgebreide handelsadministratie in beslag genomen. Tevens werd 775 euro, de meest recente opbrengst van de illegale handel, in beslag genomen.
De verdachte werd op het politiebureau ontboden en werd daar aangehouden. Hij verklaarde al 4 jaar met deze handel bezig te zijn. Tegen de 35-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt, Brein levert hierbij technische expertise. De maximum straf voor piraterij is 4 jaar gevangenisstraf en 67.000 euro boete.