Politie-achtervolging eindigt in botsing Botlekweg Rotterdam

Politie-achtervolging eindigt in botsing Botlekweg Rotterdam

In de nacht van zondag op maandag is er op de Botlekweg, in het Rotterdams havengebied, een politie-achtervolging geëindigd met een aanrijding. De achtervolging begon eerder in Rozenburg nadat agenten het vermoeden hadden dat de automobilist onder invloed was van alcohol. Bij het geven van een stopteken ging de automobilist er als een speer vandoor. 

Op de Botlekweg werd de auto tot stoppen gedwongen door met een politiebus tegen de auto te rijden. Uiteindelijk kon de bestuurder worden aangehouden. De man is overgebracht naar het bureau voor nader verhoor. De auto liep flinke schade op en is meegenomen door een berger.  Het politiebus kwam er beter vanaf en kon zelfstandig verder rijden. 

[Update] Verdacht van doodsbedreiging, wapenbezit, spookrijden en ander gevaarlijk rijgedrag
De 54-jarige man wordt verdacht van doodsbedreiging, wapenbezit, spookrijden en ander gevaarlijk rijgedrag. Hij zou een familielid hebben bedreigd met de dood. Agenten zagen hem rijden op de Nachtegaallaan in Rozenburg. Hij negeerde stoptekens en reed al slingerend met hoge snelheid weg. Op het moment dat de automobilist al spookrijdend op de Botlekweg reed, konden de politiemensen de achtervolging beëindigen door met het dienstvoertuig tegen zijn auto te tikken.  De verdachte bleek tijdens een blaastest onder invloed van alcohol te verkeren. Tijdens een onderzoek in de auto troffen agenten een gaspistool aan. Het wapen is in beslag genomen en wordt vernietigd.