Poging aanslag Crooswijkseweg en een explosie op de Strevelsweg Rotterdam

In de nacht van vrijdag op zaterdag is er weer een poging gedaan tot een aanslag in de Crooswijkseweg, dit kon worden voorkomen door een alerte buurtbewoner. Wel heeft er een explosie plaats gevonden op de Strevelsweg.

Een alerte bewoner zag bij de Crooswijkseweg rond drie uur twee mannen die zich verdacht ophielden en er werd een vreemde lucht waargenomen. Bij een toko zat tape op de ruit en stond een fles met een brandbare stof. De verdachten zijn op het moment dat de buurtbewoner alarm sloeg op de vlucht geslagen.

De forensische opsporing is ter plaatse gekomen en heeft uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij zijn diverse sporen veiliggesteld.

Toen de forensische opsporing klaar was konden zij direct door naar een volgend incident. Op de Strevelsweg heeft een explosie plaats gevonden bij een winkel. Hierbij is kort brand geweest bij de voordeur van de winkel, maar de schade bleef beperkt. Op straat lag een cobra (zwaar vuurwerk) die niet ontploft is. 

Ook hier zijn diverse sporen veiliggesteld voor nader onderzoek.

UPDATE: Een 21-jarige man uit Rotterdam is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de explosie op de Strevelsweg. Er wordt onderzoek gedaan naar zijn rol bij het incident.

CROOSWIJKSEWEG:

pgqStR.jpg

xMQTjp.jpg

lABk6I.jpg

E7kHkK.jpg

VyCpED.jpg

KYxZYE.jpg

3lA4DX.jpg

 

STREVELSWEG:

UJQ0TP.jpg

6e0XVz.jpg

3KOuWu.jpg

J06f5K.jpg

6ZsiC3.jpg